"TÝDEN" OD 13. DO 22.12.2010

12.12.2010 00:41

Vánoce se nám blíží velmi rychle, a tak i naše pracovní náplň nabírá takové obrátky, že nestíháme plnit týdenní sebehodnocení. Vrátíme se k němu zase až v prvním lednovém týdnu.

To ovšem neznamená, že budeme v následujících dnech zahálet. To vůbec ne!

V českém jazyce budeme rozšiřovat své znalosti a dovednosti o samohláskách i souhláskách (tvrdých, měkkých a částečně i obojetných). Neustále si budeme hrát s významem slov, vyhledávat ve Slovníku spisovné češtiny, určovat druhy vět a trénovat opisy a přepisy, řadit slova podle abecedy...

Čeká nás vánoční tvořivé psaní a to hned v následujícím týdnu.

Každý týden přečteme knihu z naší třídní knihovničky. Není třeba trénovat čtení na krátkém článku v čítance, ale určitě je nutné neustále rozšiřovat své čtenářské dovednosti. Pozveme své kamarády z 1.B k poslechu vánočního příběhu.

V matematice se neobejdeme bez našich logických úkolů, záhad, slovních úloh a početních operací. Je nutné neustále procvičovat sčítání a odčítání - zpaměti i písemně (sloupečky). Brzy příjdou složitější příklady a bez automatického sčítání a odčítání mohou nám všem nastat těžké chvilky.

V prvouce se podíváme, jak se slaví Vánoce v zemích blízkých i vzdálených. Nesmíme zapomenout na naše třídní Vánoce, které se konají 22.12. a to celičké dopoledne :o)) Děti znají jména svých kamarádů, kterým se rozhodly věnovat malý dárek.

 

Podrobnější a aktuální informace určitě vždy najdete ve svých mailech a nebo v rubrice Důležité vzkazy.

 

A.Š.

 

 

—————

Zpět